W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Pieczone gruszki z serem camembert

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Małe danie

Pieczone gruszki z serem camembert

Owocowa zapiekanka - doskonała jako lekki lunch lub kolacja.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • masÅ‚o
  • 4 dojrzaÅ‚e (ale dość twarde) gruszki
  • krążek sera camembert
  • 4 Å‚yżki smażonych żurawin lub borówek
  • listki natki pietruszki

Pieczone gruszki z serem camembert - Opis przyrzÄ…dzania:

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Formę żaroodporną smarujemy masłem. Gruszki myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy w formie żaroodpornej. Krążek sera camembert kroimy w plasterki i układamy na gruszkach. Posypujemy solą i pieprzem. Formę wkładamy do piekarnika na mniej więcej 10 minut, aż ser się stopi i zacznie rumienić. Wyjmujemy i ozdabiamy żurawinami lub borówkami (gotowymi, ze słoika) oraz listkami natki. Podajemy od razu.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Pieczone gruszki z serem camembert: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: