Łatwa polewa, w której rodzaj czekolady można zmieniać dowolnie.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: na dużą blachę
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Polewa czekoladowa - Opis przyrządzania:
Do rondelka wlewamy kremówkę. Zagotowujemy i zdejmujemy z gazu. Wrzucamy połamaną w kawałki czekoladę - gorzką, deserową, mleczną lub białą. Odstawiamy na 5 minut. Kiedy czekolada będzie już miękka, mieszamy polewę trzepaczką, aż będzie zupełnie jednolita, gładka i lśniąca. Smarujemy ciasto ciepłą jeszcze polewą i zostawiamy do zastygnięcia.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Polewa czekoladowa: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Lipiec 2025 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |