Pyszna letnia sałatka na kolację w ciepły wieczór. Jeśli podamy do niej czosnkową bagietkę i może jeszcze krążek koziego camemberta, to możemy nawet zaprosić gości (niech przyniosą wino).
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Pomidory w sosie musztardowo-śmietanowym - Opis przyrządzania:
Pomidory zanurzamy na minutę we wrzątku, przelewamy zimną wodą i zdejmujemy skórkę. Kroimy pomidory horyzontalnie w cienkie plasterki i układamy ładnie na dużym talerzu. Lekko solimy. Śmietanę mieszamy z łyżką oliwy, łyżką soku z cytryny i musztardą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Sosem polewamy pomidory i posypujemy koperkiem.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Pomidory w sosie musztardowo-śmietanowym: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska