W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Poncz Imperialny

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Napój

Poncz Imperialny

Dobry, owocowy poncz na zimno. Świetny napój na duże przyjęcia i ładnie wygląda w dużej szklanej misie lub wazie.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 20

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 2 butelki różowego wina
  • 350 ml czystej wódki
  • 250 ml (szklanka) soku żurawinowego
  • 250 ml (szklanka) soku grejpfrutowego
  • 250 ml (szklanka) soku z czarnych porzeczek
  • syrop cukrowy (ewentualnie)
  • garść Å›wieżych żurawin
  • garść borówek amerykaÅ„skich
  • garść mrożonych jeżyn

Poncz Imperialny - Opis przyrzÄ…dzania:

W dużej szklanej misce mieszamy zimne wino, takąż wódkę i równie zimne soki. Ewentualnie dosładzamy według potrzeb syropem cukrowym. Wrzucamy owoce - jeżyny zamrożone, dzięki czemu jeszcze trochę schłodzą poncz. Podajemy w szklaneczkach.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Poncz Imperialny: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: