Letni napój na upalny wieczór przy smakowicie dymiącym grillu. Tylko truskawki muszą być naprawdę dobre - gruntowe i dojrzałe, żadne tam plastikowe podróby!
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Truskawka z bÄ…belkami - Opis przyrzÄ…dzania:
Truskwaki myjemy, usuwamy szypułki (w takiej kolejności, żeby nie nasiąkały wodą) i kroimy w plasterki. Posypujemy łyżką cukru i polewamy Cointreau. Odstawiamy na 10 minut. Dzielimy truskawki wraz z płynem, w którym się macerowały, pomiędzy 6 kieliszków. Dopełniamy bardzo zimnym winem musującym i podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Truskawka z bąbelkami: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: ekstrawagancka