Szlachetna w smaku jesienna zupa dla zapalonych zbieraczy grzybów.
Przepis na Zupa z borowików z boczkiem >>
Dwa różne rodzaje słodyczy - dyni i cebuli - skombinowane w jednym garnku.
Przepis na Zupa z dyni z cebulą >>
Miła, jesienna zupa zawsze łagodzi obyczaje...
Przepis na Krem z kukurydzy >>
Bardzo pyszne, jesienne danie, do którego możemy wykorzystać rozmaite resztki mięsa (kurczak, wołowina, biała kiełbasa...). Do grzanek przydałby się kieliszek czerwonego wina i miska sałaty.
Przepis na Weneckie grzanki z grzybami >>
Klasyczne danie katalońskie - placek z ziemniaków i włoskiej kapusty. Możemy podawać go jako danie główne lub dodatek do grillowanych kiełbasek.
Przepis na Trinxat cerda >>
Sałatka-posiłek z mojej ulubionej brązowej soczewicy. Najlepsza do tego celu jest francuska soczewica z Puy lub doskonała, drobna soczewica z włoskiej Umbrii.
Przepis na Sałatka z soczewicy z jajkiem >>
W moich warzywkach czerwona kapusta pojawia się regularnie - nawet, jak na mój gust, nazbyt regularnie. Tak więc z konieczności szukam coraz to nowych sposobów jej wykorzystania. Ten niemiecki przepis jest doskonały - kapustka jest słodko-kwaśna i lekko chrupiąca.
Przepis na Niemiecka czerwona kapustka >>
Smaczne, lekkie danie na lunch lub kolację.
Przepis na Quiche z zielonym groszkiem >>
Wspaniała aksamitna zupa, doskonała w towarzystwie małych grzaneczek z bułki, smażonych na maśle. Dobra na mroźny dzień.
Przepis na Zupa z dyni Delii Smith >>
Indonezyjska wersja tajskiej sałatki z zielonej papai. Bardzo ostra i aromatyczna, służy jako dodatek do grillowanych owoców morza.
Przepis na Sambal z marchewki (indonezyjski) >>