W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Coleslaw, czyli surówka z kapusty

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Sałatki

Coleslaw, czyli surówka z kapusty

Ta sałatka niewiele ma wspólnego z popularną, "plastikową" surówką z sieciowych lokali. Kolorowa i chrupiąca jest smacznym dodatkiem do smażonego i pieczonego mięsa.

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 8

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1/2 maÅ‚ej kapusty wÅ‚oskiej
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 3 marchewki
  • 6 rzodkiewek
  • strÄ…k czerwonej papryki
  • 4 cebulki dymki
  • natka pietruszki
  • szklanka majonezu

Coleslaw, czyli surówka z kapusty - Opis przyrządzania:

Kapustę włoską i czerwoną szatkujemy cienko ostrym nożem. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubej tarce. Rzodkiewki ścieramy na tarce. Czerwoną paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Dymkę siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy w dużej misce. Dodajemy garść siekanej natki. Sałatkę mieszamy ze majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Coleslaw, czyli surówka z kapusty: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku

Podobne do Coleslaw, czyli surówka z kapusty przepisy:

  • Dwie kapusty z tymiankiem
    Słodko-kwaśna, czerwono-zielona jarzynka, dobry dodatek do pieczeni wieprzowej, kotletów lub pieczonej kiełbasy.
  • Surówka z kapusty i jabÅ‚ek
    Jeden z tysięcy wspaniałych amerykańskich przepisów na kapuściane surówki (coleslaws), dzięki którym z czystszym sumieniem możemy usiąść do soczystego steku na pół talerza lub hamburgera z bekonem, serem i majonezem...
  • Moja ukochana surówka z kapustki Moja ukochana surówka z kapustki
    Niezaprzeczalnie moja ulubiona forma pobierania witamin z roślin kapustnych - pierwszy raz świadomie jadłam tę surówkę w Austrii, potem dopiero spostrzegłam, że pojawia się w każdym niemal zestawie surówek w Najukochańszej Ojczyźnie. Konieczna jest do niej młoda kapusta, ta jaskrawozielona. W Belgii przez niemal cały rok można kupić kapustę "spiczastą", że się tak wyrażę - wiecznie zieloną, bardzo podobną do naszej młodej. Jest w tej surówce doskonała.
  • Sandwicz Racheli (wariacja na temat Reuben's Sandwich)
    Za oknem zawierucha i popękane szyny tramwajowe, a my rozparci w fotelu, w telewizji "Pół żartem, pół serio", na kolanach talerz z ciepłą kanapką z roztopionym pysznie serem...
  • Czerwona kapusta z migdaÅ‚ami
    Oryginalna czerwona kapustka, słodko-kwaśna, pieczona w piecu. Podajemy do ciemnego pieczonego mięsa lub duszonej wołowiny.




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: