Inna wersja gazpacho, bardziej środkowoeuropejska w charakterze. Niezła na upał.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Chłodnik "Bloody Mary" - Opis przyrządzania:
Do blendera wlewamy sok i wywar. Pomidory zanurzamy na minutę we wrzątku, przelewamy zimną wodą i zdejmujemy skórkę. Kroimy na pół, łyżeczką usuwamy pestki. Miąższ kroimy w kawałki (usuwając pozostałości szypułek) i wrzucamy do blendera. Gałązkę selera siekamy i dodajemy do blendera. Wrzucamy lód i wszystko dobrze miksujemy na gładką zupę. Doprawiamy do smaku solą, Tabasco i octem z sherry. Dodajemy szczyptę cukru i jeszcze raz wszystko miksujemy. Zupę podajemy w miseczkach, polaną oliwą z oliwek i posypaną siekanym selerem naciowym.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Chłodnik "Bloody Mary": do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Czerwiec 2023 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |