Smaczna i sycąca sałatka z różnych odmian fasoli. Świetna jako dodatek do kawałka mięsa z rusztu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ciepła sałatka z fasoli - Opis przyrządzania:
Fasolkę oczyszczamy z ogonków i kroimy w dwucentymetrowe kawałki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Wrzucamy czosnek, zieloną fasolkę, paprykę i pieczarki. Dolewamy łyżkę octu balsamico i dusimy 5 minut, co jakiś czas mieszając. Wszystkie rodzaje fasoli w puszce bardzo dokładnie osączamy na sicie. Dodajemy do warzyw na patelni, mieszamy i podgrzewamy. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Ciepła sałatka z fasoli: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Październik 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |