Łatwa i smaczna, pełna warzyw zupa na każdą porę roku. Szczególnie polecam ją dzieciom, które mogą zrobić ją zupełnie same.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ekspresowa zupa jarzynowa - Opis przyrządzania:
Wywar warzywny zagotowujemy w garnku. W czasie, gdy wywar się grzeje, obieramy i siekamy cebulę. Wrzucamy do garnka i zmniejszamy ogień. Marchewkę obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Ziemniak obieramy, też płuczemy i kroimy w kostkę. Marchewkę i ziemniaki wrzucamy do garnka z wywarem. Fasolkę szparagową obieramy z ogonków, kroimy w małe kawałki, dorzucamy do garnka. Otwieramy puszkę krojonych pomidorów we własnym soku i też dorzucamy do garnka. Gotujemy mniej więcej 5 minut, aż warzywa będą miękkie. Ugotowaną zupę przyprawiamy łyżką ketchupu oraz solą i pieprzem do smaku. Posypujemy siekaną natką pietruszki.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Ekspresowa zupa jarzynowa: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: doskonałe dla dzieci
Styl potrawy: nowatorska