Zdecydowanie nie jest to danie dietetyczne. Ale za to jakie dobre!
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
GorÄ…ca czekolada z cynamonem - Opis przyrzÄ…dzania:
Czekoladę ucieramy na tarce. Mleko i śmietankę wlewamy do garnka. Wrzucamy kawałki cynamonu i podgrzewamy na małym ogniu, nie dopuszczając do zagotowania. Kiedy płyn jest gorący, wsypujemy czekoladę i mieszamy trzepaczką, aż cała się rozpuści i dobrze wymiesza z mlekiem i śmietanką. Wyjmujemy cynamon i podajemy gorącą czekoladę w filiżankach. Kto chce, niech sobie dosłodzi lub dodatkowo posypie cynamonem.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Gorąca czekolada z cynamonem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | WrzesieÅ„ 2025 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |