Niezwykła kombinacja, ale... nie wierz gębie, połóż na zębie. Chyba, że nie lubisz whisky. Albo truskawek. Albo lodów. Albo czarnego pieprzu. Ale to chyba niemożliwe?
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Lody z truskawkami, czarnym pieprzem i whisky - Opis przyrzÄ…dzania:
Truskawki szybko płuczemy, otrząsamy z wody i usuwamy ogonki. Kroimy w plasterki. Pokrojone truskawki polewamy whisky i mieszamy. Podczas mieszania polewamy miodem. Truskawki przekładamy do 4 miseczek. Na wierzch kładziemy lody śmietankowe - ile chcemy - po czym posypujemy wszystko z góry czarnym pieprzem prosto z młynka. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Lody z truskawkami, czarnym pieprzem i whisky: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska