Jadłam z tym sosem ostrygi i były bardzo smaczne, choć zasadniczo wolę po prostu z cytryną i pieprzem. Ale krewetki z nim były fantastyczne!
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ostry sos pomarańczowy - Opis przyrządzania:
Imbir obieramy ze skórki. Obie papryki czyścimy z nasionek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Kolendrę płuczemy i osuszamy, siekamy.
Do malaksera wkładamy imbir, paprykę, papryczkę i kolendrę i miksujemy, aż wszystko dobrze się posieka.
Z pomarańczy i limetki wyciskamy sok i dodajemy do posiekanych warzyw. Wlewamy łyżkę oleju i nieco octu (do smaku), doprawiamy solą i pieprzem.
Do chwili podania trzymamy w lodówce, pod przykryciem.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Ostry sos pomarańczowy: można zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska