Bardzo rozgrzewający i dość mocny napój z irlandzką whiskey. Świetny na naprawdę mroźne wieczory.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Poncz na zimowy wieczór - Opis przyrządzania:
W rondelku zagrzewamy whiskey z dodatkiem miodu, soku z cytryny i szklanki wody. Skórkę z pomarańczy kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do rondelka. Wrzucamy też anyżek gwiazdkowy. Kiedy poncz będzie niemal wrzący, rozlewamy go do 4 szklanek. Do każdej szklanki wkładamy laskę cynamonu jako mieszadełko.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Poncz na zimowy wieczór: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | Kwiecień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |