Właściwie to wstyd trochę wpisywać do PieceOfCake przepis tak prosty - ale może ktoś akurat nie wpadł na pomysł tej surówki? Doskonale pasuje do ryby i potraw typu tażin, a tak naprawdę, to do wszystkiego. A, i wspomaga trawienie, gdyby komuś na tym zależało.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Przepyszna surówka z kopru włoskiego - Opis przyrządzania:
Z kopru włoskiego zdejmujemy zewnętrzne grube warstwy, odcinamy zielone "piórka", przycinamy podstawę.
Koper starannie myjemy w zimnej wodzie i osuszamy.
Kroimy każda bulwę pionowo na pół, a potem w możliwie cienkie plasterki.
Wrzucamy koper do miski i solimy. Odstawiamy na kwadrans do pół godziny.
Do kopru dodajemy sok z cytryny i oliwÄ™, mieszamy i ewentualnie za przeproszeniem pieprzymy do smaku.
Boskie!
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Przepyszna surówka z kopru włoskiego: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna