Lekka i świeża sałatka w ładnych, pastelowych barwach. Podajemy na przystawkę lub deser (dla tych, co nie przepadają za słodyczami).
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sałatka z awokado i melona - Opis przyrządzania:
Melony kroimy poziomo na pół i starannie wydłubujemy pestki. Awokado kroimy na pół i usuwamy pestki. Łyżeczką do robienia kulek z melona robimy kulki z miąższu awokado. Mieszamy z listkami mięty i wkładamy w zagłębienia w połówkach melonów. Awokado skrapiamy oliwą i odrobiną soku z limetki, posypujemy szczyptą grubej soli. Drugą limetkę kroimy wzdłuż na ćwiartki i podajemy do sałatki.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sałatka z awokado i melona: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Październik 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |