W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Salsa z mango

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Dodatek

Salsa z mango

Słodko-pikantny dodatek do krewetek z grilla (mmm), pieczonej ryby lub smażonej piersi z kury.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 2 dojrzałe mango
  • mały pęczek świeżej kolendry
  • limetka
  • kawałek świeżego imbiru długości 3 cm
  • oliwa z oliwek
  • Tabasco
  • pieprz cayenne

Salsa z mango - Opis przyrządzania:

Mango obieramy ze skórki, odcinamy miąższ od pestki i kroimy go w drobną kosteczkę. Kolendrę płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Limetkę szorujemy w gorącej wodzie, osuszamy. Skórkę ścieramy na drobnej tarce, wyciskamy sok. Imbir obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Kolendrę, imbir, skórkę i sok z limetki dodajemy do mango, delikatnie mieszamy. Wlewamy łyżkę oliwy, kilka kropli Tabasco i sporą szczyptę cayenne. Mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki do chwili podania.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Salsa z mango: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: egzotyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: