Za oknem zawierucha i popękane szyny tramwajowe, a my rozparci w fotelu, w telewizji "Pół żartem, pół serio", na kolanach talerz z ciepłą kanapką z roztopionym pysznie serem...
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sandwicz Racheli (wariacja na temat Reuben's Sandwich) - Opis przyrzÄ…dzania:
Oba rodzaje kapusty kroimy w możliwie najcieńszse paski, płuczemy na sicie i starannie osączamy. Lekko solimy. Mieszamy majonez, miód, musztardę i koperek. Mieszamy z kapustą i doprawiamy do smaku - sól, pieprz, miód, musztarda. Kromki chleba smarujemy cienko masłem z obu stron. Połowę kromek posypujemy startym serem. Na serze kładziemy plasterki pastrami, na wędlinie - warstwę sałatki kapuścianej, a na niej - resztę plasterków pastrami. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Dużą patelnię rozgrzewamy, wkładamy sandwicze i smażymy dość wolno, na średnim ogniu, z obu stron, aż chleb się zarumieni, a ser roztopi. Każdy sandwicz kroimy na pół i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować Sandwicz Racheli (wariacja na temat Reuben's Sandwich): do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna