Małe serowe ciasteczka z orzechami są doskonałą pogryzką do drinków. Mogą też stanowić podstawę małych kanapeczek koktajlowych.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone-Nowy Orlean
Liczba porcji: 12
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Serowe ciasteczka z Nowego Orleanu - Opis przyrządzania:
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.
W dużej misce ucieramy mikserem masło i cheddar na jednolitą masę.
Dodajemy przesianą mąkę, pół łyżeczki soli i cayenne. Zagniatamy ręką, dodając usiekane orzechy i kminek.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy ciasto - pół łyżeczki na maleńkie ciasteczko lub całą łyżeczkę, jeśli chcemy z ciasteczek zrobić kanapki koktajlowe.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15-20 minut. Powinny być lekko rumiane, ale nie za bardzo, bo ser zrobi się gorzki. Najlepsze są tego samego dnia.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Serowe ciasteczka z Nowego Orleanu: można zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna