W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos majonezowy z chrzanem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Sos majonezowy z chrzanem

Smaczny, błyskawiczny sos do zimnych mięs, jajek na twardo, wędzonego łososia, cykorii... Wszechstronny.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4-6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • łyżka kaparów w zalewie
  • 2 gałązki świeżego estragonu
  • 150 g majonezu
  • łyżka chrzanu (ze słoika)
  • łyżka gruboziarnistej musztardy

Sos majonezowy z chrzanem - Opis przyrządzania:

Kapary starannie osączamy i siekamy.
Estragon myjemy, osuszamy, oskubujemy listki, które potem drobno siekamy.
Mieszamy razem majonez, chrzan i musztardę, dodajemy kapary i estragon.
Doprawiamy sos do smaku solą (choć pewnie nie będzie trzeba, majonez jest słony sam z siebie), pieprzem i ewentualnie jeszcze chrzanem lub musztardą, jak kto lubi.
Podajemy schłodzony, w ładnej miseczce.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sos majonezowy z chrzanem: można zrobić wcześniej

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku



Podziel się linkiem:




Komentarze: