W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Spaghetti z wędzonym halibutem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Danie główne z makaronu, ryżu i kaszy

Spaghetti z wędzonym halibutem

Proste, a nieoczekiwane w smaku spaghetti.

Kraj pochodzenia: Włochy

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 500 g (1/2 kg) spaghetti
  • 200 g wędzonego halibuta w plastrach
  • 3 łyżki drobnych kaparków
  • cytryna
  • ostra suszona papryka
  • oliwa z oliwek

Spaghetti z wędzonym halibutem - Opis przyrządzania:

Nastawiamy duży garnek osolonej wody na makaron, a kiedy się zagotuje, wkładamy spaghetti i gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wędzoną rybę kroimy w długie, cienkie paski. Kaparki przepłukujemy na sitku i osuszamy w czystej ściereczce. Cytrynę szorujemy w gorącej wodzie, osuszamy i na drobnej tarce ścieramy skórkę. Kiedy makaron będzie już niemal ugotowany, wlewamy na małą patelenkę 2 łyżki oliwy i rozgrzewamy. Wrzucamy kaparki i smażymy na chrupko. Makaron odcedzamy, mieszamy z paskami ryby i skórką z cytryny. Doprawiamy ostrą papryką i polewamy oliwą z kaparami. Podajemy natychmiast, z dodatkową oliwą do polania.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: makaron-kasza-ryż

Kiedy przygotować Spaghetti z wędzonym halibutem: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: