Marynata do wołowiny, jagnięciny lub królika. Przypominam, że im wino lepsze, tym lepszy smak zamarynowanego w nim mięsa...
Kraj pochodzenia: Włochy
Liczba porcji: na 400-500 g mięsa
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Marynata z czerwonego wina - Opis przyrzÄ…dzania:
Czosnek obieramy i rozgniatamy na piure ze szczyptą soli. Mieszamy razem czosnek, wino, ocet, oliwę, tymianek i posiekane igły rozmarynu. Marynatą polewamy mięso (wołowinę, jagnięcinę lub królika) i wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Nie trzymamy mięsa w marynacie dłużej niż 8 godzin, bo nie będzie tak smaczne.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Marynata z czerwonego wina: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna