Lekki, słodko-kwaśny deser lodowy o ładnym kolorze i przyjemnym cytrynowym smaku.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 12
Czas przygotowania: trzeba poświęcić trochę czasu
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Mrożony tort cytrynowy - Opis przyrządzania:
Małą tortownicę (o średnicy około 24 cm) wykładamy folią plastikową. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodając w trakcie ubijania cukier puder. Bezy kruszymy na kawałki i dodajemy do śmietanki. Dodajemy pastę cytrynową i wszystko mieszamy, ale tak, by pozostały jaśniejsze i ciemniejsze smugi pasty cytrynowej. Masę przekładamy do przygotowanej tortownicy i wstawiamy do zamrażalnika na całą noc. Podajemy z pasterkiem cytryny i listkiem melisy dla ozdoby.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Mrożony tort cytrynowy: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Maj 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |