W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sałatka z wędzonego kurczaka z granatami

Sałatki

Sałatka z wędzonego kurczaka z granatami

A+ A-

Zimowa sałata, doskonale nadająca się na lekki lunch.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

Sałatka z wędzonego kurczaka z granatami - Opis przyrządzania:

Owoc granatu kroimy na pół. Wydłubujemy czerwone ziarenka (konkretnie pestki otoczone czerwonym sokiem), usuwając białawą, gorzką membranę i skórkę. Awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę i zdejmujemy skórkę. Miąższ kroimy w cienkie, długie plastry. Radicchio kroimy w ćwiartki, a potem w cienki "makaronik". Płuczemy na sitku i starannie osuszamy. Wędzonego kurczaka obieramy ze skóry i kości. Mięso dzielimy na małe kawałki. Radicchio dzielimy między 4 spore talerze. Na radicchio układamy plastry awokado, a na nich - kurczaka. Posypujemy ziarenkami granatu. Z 4 łyżek oleju, soku z pomarańczy i limetki oraz musztardy ukręcamy gładki sos. Solimy i - pardon - pieprzymy do smaku. Polewamy sosem sałatkę i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: mięsna

Kiedy przygotować Sałatka z wędzonego kurczaka z granatami: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: