W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos czekoladowy do deserów

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Sosy

Sos czekoladowy do deserów

Ciemny sos z gorzkiej czekolady, podawany na ciepło do lodów, budyniu, gruszek Piękna Helena i innych deserów.

Kraj pochodzenia: Francja

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 100 ml Å›mietanki kremówki
  • 100 g gorzkiej czekolady

Sos czekoladowy do deserów - Opis przyrządzania:

Śmietankę wlewamy do małego rondelka, wrzucamy czekoladę, połamaną na kawałki i podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Kiedy czekolada się rozpuści i sos będzie miał gładką konsystencję, polewamy nim deser.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Sos czekoladowy do deserów: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: