Ciemny sos z gorzkiej czekolady, podawany na ciepło do lodów, budyniu, gruszek Piękna Helena i innych deserów.
Kraj pochodzenia: Francja
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sos czekoladowy do deserów - Opis przyrządzania:
Śmietankę wlewamy do małego rondelka, wrzucamy czekoladę, połamaną na kawałki i podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Kiedy czekolada się rozpuści i sos będzie miał gładką konsystencję, polewamy nim deser.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Sos czekoladowy do deserów: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | WrzesieÅ„ 2025 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |