Oryginalna, elegancka i ładna sałatka w barwach włoskiej flagi. Świetna na przystawkę, na przykład przed grillem.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Truskawki z kozim serem - Opis przyrządzania:
Truskawki szybko płuczemy pod strumieniem zimnej wody i starannie osuszamy. Usuwamy szypułki i kroimy każdą truskawkę na pół. Twaróg rozkruszamy widelcem. Ukręcamy sos: mieszamy starannie 3 łyżki dobrej oliwy z octem balsamico i octem z cydru (dla zaostrzenia smaku). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem prosto z młynka. Bazylię i tymianek myjemy, osuszamy i obrywamy listki. Truskawki mieszamy z sosem i rozkładamy na 4 talerzykach. Posypujemy kozim twarogiem i listkami bazylii. Brzegi talerzyków oprószamy listkami tymianku i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Truskawki z kozim serem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Kwiecień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |