Bardzo ładne i bardzo smaczne. Poza tym niekłopotliwe, bo używamy do nich moreli suszonych, a i ciasto francuskie kupujemy już gotowe.
Przepis na Tarteletki z morelami >>
Bardzo podwieczorkowa tarta, która ładnie się prezentuje na stole. Obok stawiamy miskę z dodatkowymi dojrzałymi malinami i... właściwie nic więcej nie potrzeba.
Przepis na Tarta z malinami i orzeszkami piniowymi >>
Ciężkie, bardzo czekoladowe ciasto, którego smak całkowicie zależy od jakości użytej w nim czekolady. Postarajmy się więc o jak najlepszą - w końcu jeśli jemy coś, co składa się z wielkich ilości masła, jajek, cukru, orzechów (i oczywiście czekolady), to miejmy z tego prawdziwy fun!
Przepis na Szwajcarskie ciasto czekoladowe >>
Ulubione przez brytyjskie dzieci babeczki z ucieranego ciasta. Nieodzowny element przyjęć urodzinowych i podwieczorków - z okazji urodzin ozdabiamy babeczki kremem maślanym i masą słodkich ozdóbek (na zdjęciu babeczki przybrane są zabarwionym na różowo kremem maślanym Krem maślany), na podwieczorek wystarczy je tylko polukrować lub oprószyć cukrem pudrem.
Przepis na Angielskie babeczki czyli cupcakes >>
Ciasto na wielkie okazje. Trzeba się przy nim troszeczkę pomęczyć, ale czasem warto. Zresztą ciasto nie jest skomplikowane, wymaga jedynie poświęcenia mu trochę czasu i uwagi. Jak każdy z nas.
Przepis na Ciasto czekoladowo-migdałowe >>
Luksusowa wersja popularnych amerykańskich ciastek. Orzechy macadamia są jak wielkie orzechy laskowe, tylko jeszcze lepsze.
Przepis na Cookies z orzechami macadamia >>
Naprawdę łatwe i pyszne tarteletki, które możemy zrobić przy pomocy dzieci. Ponadto świetny sposób na zużycie rozmaitych resztek dżemu! Ja najbardziej lubię tarteletki z dżemem malinowym i dyniowym.
Przepis na Tarteletki z dżemem >>
Bardzo pyszne i niezwykle użyteczne cienkie ciasteczka z migdałami. Świetny dodatek do lodów i kremów. Możemy także przełożyć ciasteczka konfiturą, maślanym kremem lub lodami. Jeśli ułożymy z nich wieżyczkę - ciasteczko-krem-ciasteczko-krem-ciasteczko-krem-ciasteczko-albo i więcej - to deser będzie godny najwytworniejszych gości.
Przepis na Wafelki migdałowe >>
No, to jest deser pod każdym względem cool ;-) A nawet frozen ;-)))
Przepis na Mrożona zabaglione >>
Deser - lub aperitif - na tropikalną pogodę. Arbuzową granitę wzmacniamy niedużą ilością czystej wódki, dzięki czemu ma nie tylko procenty, ale i lepszą konsystencję.
Przepis na Granita z arbuza >>
« | Marzec 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |